De lessen Taekwondo, Zelfverdediging of Weerbaarheidstraining worden zowel individueel als in groepsverband gegeven aan de volwassenen.

 
Je zou denken dat als je volwassen bent  je zo’n training niet meer nodig hebt.
Dat is onzin. Als je je hele leven niet hebt geleerd om voor jezelf op te komen blijf je in een cyclus. Mensen om je heen en op je werk gaan misbruik van je maken of ze gaan je pesten. Ze nemen je niet serieus omdat je toch niet opvalt en je doet alles wat iedereen van je vraagt.
Het kan ook zijn dat je boos bent op je verleden. Dit uit zich in omgang naar anderen. Je voelt geen vrede van binnen.  Elke persoon van mijn training heeft een verhaal waarin zij of hij niet weerbaar was.  Ik vind het belangrijk om dat verhaal te spelen. Eerst toen de persoon niet weerbaar was en dan als tweede gaat hij of zij in een rol waarin je voor je zelf opkomt. Dan voel je letterlijk dat je geen slachtoffer bent, maar een sterk persoon.  De oefening”Roos van Leary” is een element wat ik gebruik in de rollenspellen. Speel een keer een leider, helper, begrijpend -, latend, onzeker- , ontevreden- ,corrigerend- en streng persoon.